English

Plafonsko hlađenje

Sistem plafonskog hlađenja je energetski efikasan način klimatizacije prostora, uz maksimalan komfor i ugođaj prijatnosti za ljude koji borave u njemu. Instalacija se postavlja celom površinom plafona, tako da se prostor ravnomerno klimatizuje, bez neprijatnog strujanja vazduha i buke. Hladan vazduh se lagano spušta sa plafona, čime se neprimetno postiže željena temepratura.

Plafonsko hlađenje je izuzetno pogodno pre svega za poslovne objekte sa konceptom otvorenog radnog prostora, gde se često nalazi veći broj ljudi i kompjutera koji rade u velikim zastakljenim površinama, kao i za institucije kulture ili banke. Hidrotek KGH preporučuje Rehau sistem plafonskog hlađenja, koji se pokazao veoma dobar i za stambene objekte čiji korisnici žele potpuni komfor tokom cele godine. Za razliku od klima uređaja koji često stvaraju neprijatno strujanje vazduha i buku, plafonski sistemi hlađenja su bešumni i vrlo ekonomični. Sistem plafonskog hlađenja može se po potrebi koristiti i za grejanje.

Kvalitet klimatizacije objekta zaokružuje se kombinacijom sa sistemom podnog grejanja, kao i zidnog grejanja i hlađenja. Kombinacija sistema grejanja i hlađenja sa obnovljivim izvorima energije (toplotnim pumpama i/ili solarnim sistemima) je izuzetno energetski efikasno sistemsko rešenje. Ugradnja površinskih sistema grejanja i hlađenja daje više prostora i omogućava da dizajn enterijera dođe do punog izražaja.

Pošaljite upit za ponudu: kontakt@hidrotek.rs